TG 60

Doğal mısır nişastasının hidrolizi ile elde edilen, besleyici sakkaritler içeren, saflaştırılmış konsantre çözeltilerdir.

TG 60
PARAMETRE Min Max
Briks (%) 82 84
DE (%) 58 62
pH 4 6
Fructose % - -
Dextrose (%) 30 36
Maltose (%) 30 36

Kullanım Alanları

Sert şekerlemeler

Toffee                  

Karamel          

Fudge                 

Jöle                     

Fondan                 

Marshmallow               

 Nugat                               

Çikolata         

Şekerlenmiş meyveler                           

Reçel                           

Marmelat                       

Meyve Jelleri                              

Ekmek                   

Bisküvi                                   

Konserve gıdalar                              

 Ketçap

 

Kullanıldığı Ürüne Sağladığı Faydalar

Ürüne nemlilik verir, en iyi çırpılma özelliği kazandırır ve köpük yapısında dayanıklılık sağlar. 

Dondurmanın kaşığa alınabilirliğini, sertliğini, dokusunu ve ağızdaki hissiyatını kontrol eder. Pütürlü, kumsu hissi ve buz parçaları oluşmasını engeller. Ürün erimeye karşı dirençli olur, hızlı donar ve yavaş erir.

Mikrobiyal dayanıklılık sağlayarak raf ömrünü uzatır. 

Kristallenmeyi ve viskoziteyi kontrol eder.

Ürün kıvamına, yapısına ve dokusuna katkı sağlar.                                                                                           

Tat ve görünümü geliştirir, dengeli bir tatlılık sağlar.

Camsı ve parlak bir görünüm sağlar, şeffaflığı arttırır